در حال بارگذاری ...


 #تحلیل درنگی در خصوص بیانیه جدید سیدمقتدی صدر در خصوص تظاهرات ۲۵ اکتبر/هادی معصومی زارع

بخش اول:
 بند بند این بیانیه، نوعی اعلان صریح کودتا علیه فرایند سیاسی و دموکراتیک در عراق با توسل به زورآزمایی خیابانی است… فرایندی که خلال سال های گذشته، جریان صدر خود یکی از سازندگان و منتفعان آن بوده است.

 تحولات پیش رو در عراق رو به وخامت بیشتری خواهد گذاشت و در نهایت، خاسر اول آن بیت شیعی خواهد بود.
حالا بعدا سعی می کنم بنویسم که چطور مفهوم ساد به کلیدواژه حذف مخالفان تبدیل شده است.

با وجود ساختارهای سیاسی و اجتماعی موجود، عراق هیچگاه روی ثبات و توسعه و فسادزدایی را نخواهد دید. ادل الدلیل بر آن فساد گسترده در درون خود جریان صدر که سال ها مدعی پرچمداری مبارزه با فساد بوده است.

 استعفای دکتر علا العلوان وزیر بهداشت عراق به دلیل فشار جریان صدر برای تحمیل قرارداد سنگین واکسیناسیون و معرفی دکتر جعفر العلاوی به عنوان نامزد پست وزارت، از سوی نمایندگان سائرون و سکوت صدر در قبال تمامی این اتفاقات، متاخرترین نمونه است.


بخش دوم:
 صدر به جای آن که همچون برهم صالح و قیس الخزعلی و بسیاری دیگر خواستار اصلاح ساختار سیاسی فعلی باشد، زیرکانه از آتش فشان خشم مردم به دنبال واژگون کردن میز قدرت بر روی رقیبان قدیمی است.

 اصلاح ساختار قدرت در عراق، دو حربه مهم جریان صدر را از آن خواهد گرفت:
۱_ توان بالای این جریان برمانور سیاسی در الگوی پارلمانی و کاهش قدرت مانور این جریان در هر الگوی ریاستی
۲_ سوار شدن بر موج نارضایتی محرومان و به حاشیه رانده شدگان

 
 بخش سوم:
 پ.ن۱: این رویکرد کودتاگرانه، همان چیزی است که در چند پست قبل از آن به (یا حتی…) تعبیر کرده اما نخواستم صراحتا به آن اشاره کنم. از همین رو ذوق زدگی بسیاری از دیدار مقتدی با رهبری را بی مورد خواندم.

 پ.ن۲: فساد، اصلی ترین شاخصه تمامی احزاب و جریان های سیاسی در عراق جدید است. شیعی، سنی و کردی. الا ما رحم ربی…
سخن از مشروعیت فساد نیست، از مشروعیت رهبری مبارزه با فساد است. صدر اگر صادق است، ابتدا فساد گسترده جریان صدر و به طور معین همین نمونه متاخر وزارت بهداشت را دنبال کند و گزارشی از آن به مردم عراق و هواداران محروم و مخلص خود بدهد.

 پ.ن۳: قابل تامل آنکه امروز دبیرکل حزب الله لبنان، از استمرار دولت سعد حریری که این سال ها در اوج دشمنی با حزب الله بوده ، حمایت می کند و می گوید که فساد امروز نتیجه صرفا این دولت نیست و ناشی از تراکمی چنددهه ای است اما سیدمقتدی در برابر دولتی که خود نقش اصلی در روی کارآمدنش داشته و هم اینک پست های مهم وزارتی و وکالتی در آن دارد، نقش معارضه بازی می کند. بی آن که پاسخگو باشد. این جا خاورمیانه است.




مطالب مرتبط

نتایج انتخابات 2021 عراق، سناریوهای تشکیل دولت و
موضوع اعتراضات به نتایج و چالش های پیش روی آن

نتایج انتخابات 2021 عراق، سناریوهای تشکیل دولت و
موضوع اعتراضات به نتایج و چالش های پیش روی آن

انتخابات زود هنگام 2021 عراق در تاریخ 10 اکتبر برگزار شد و تقریبا همان شب نیز برخی خبرها درخصوص نتایج اولیه به گوش رسید که برای مثال در وهله اول حاکی از از دست دادن تعداد قابل توجهی از کرسی های پارلمان برای فتح و نیز حفظ کرسی هایی برای مقتدی صدر و نتایج قابل توجهی برای حزب امتداد ...

|

 ائتلاف سائرون

 ائتلاف سائرون

در نظام‌های انتخاباتی در همه جای دنیا مرسوم است که احزاب و جریانات در آستانه‌ی انتخابات با هم تفاهم کرده و ائتلاف‌هایی را تشکیل دهند. این رسم در عراق نیز حاکم است و هر 4 سال و در جریان انتخابات، ائتلاف‌های جدیدی تشکیل می‌شوند.

|

اقتصاد عراق

اقتصاد عراق

اقتصاد عراق کارشناسان بر این باورند، حدود 90% درآمد خارجی کشور عراق برپایه نفت میباشد. عدم توسعه در زمینه های دیگر منجر به تمرکز ...

|

نظرات کاربران