بازار شورجه بغداد:
شاید بتوان «سوق الشورجه» (بازار شورجه) را قدیمی ترین بازار حال حاضر عراق نامید. بازاری که از جاده ابریشم و تجار آسیایی عازم اروپا، تا دوران صدام و پس از آن اشغال آمریکا را در یاد دارد. بازاری بر جا مانده از عهد عباسی که تامین کننده بخش اعظم مایحتاج زندگی اهل بغداد بلکه عراق به شمار می رود.
در این منطقه که در نزدیکی دجله قرار دارد، می توان خیل کثیری از بازاریانی را دید که از شهرهای مختلف برای تهیه ی اجناس مورد نیاز خود راهی این بازار شده اند. چراکه این بازار، یکی از مراکز اصلی عرضه و پخش لوازم الکتریکی و الکترونیکی، لوازم یدکی اتومبیل، کیف، کفش و لباس، فرش، موکت و پتو، دوچرخه، خشکبار، عطاری و ... به شمار می رود.
برای تجاری که قصد تجارت در زمینه های بیان شده را دارند، توصیه می شود حتما از این بازار دیدن کنند تا ذائقه ی مشتری عراقی را چشیده و متناسب با آن به تجارت مشغول شوند. برای نمونه اگر سری به فرش فروشی های این بازار بزنید خواهید دید، علاوه بر استقبالی که در فصل زمستان از فرش می شود، در تابستان این محصول مشتری ندارد. چرا که اهل عراق در تابستان فرش ها را جمع کرده و از حصیر به جای فرش استفاده می کنند. همچنین اگر کسی در تابستان قصد صادر کردن کولر به عراق را داشته باشد باید بداند که در عراق برند خاصی از موتور کولر مورد تأیید بوده و دیگر برندها اعتباری ندارد.
بازار شورجه در قلب بغداد، فراتر از یک بازار خرید و فروش و تبادل کالا، روایتگر تلخ و شیرین تاریخ عراق نیز هست و برغم حوادث ناگواری که برآن رفته، همچنان با سرزندگی و نشاط بعد از گذشت قرنها، میراث دار راه تاریخی ابریشم در بغداد می باشد.